Üdvözlöm, Dr Tács Tímea vagyok
Családorvos Foglalkozás-egészségügy szakorvos
Budapest belvárosában, az Astoriánál.

Napi munkám főbb területei ...

magas vérnyomás

Magasvérnyomás betegség

A hipertónia, más néven magas vérnyomás, vagy néha artériás hipertónia egy elterjedt krónikus kóros állapot, amelynek során emelkedik a vérnyomás az artériákban.

cukorbetegség

Cukorbetegség

A cukorbetegség a glükóz feldolgozási zavara, melynek oka a hasnyálmirigy által termelt inzulin hiánya, vagy a szervezet inzulinnal szembeni érzéketlensége (inzulinrezisztencia), vagy mindkettő.

Elhízás

Elhízás

Az elhízás olyan kórállapot, amelynek során a túlzott zsírraktározás oly mértékű, hogy az káros lehet az egészségre, és a várható élettartam csökkenéséhez, illetve számos egészségi problémához vezethet.

Szív- érrendszer betegségek

Szív-érrendszeri betegségek

A szív- és érrendszeri betegség az egyik leggyakoribb megelőzhető vagy befolyásolható betegség. A tünetmentes emberekben a rizikó- faktorok előre jelzik a betegség kialakulásának valószínűségét.

Szűrővizsgálatok

Szűrővizsgálatok

Szűrővizsgálat fogalma. Olyan vizsgálat, amelynek célja a betegség tüneteit nem mutató (tünetmentes) személy esetleges betegségének vagy kórmegelőző állapotának korai felismerése.

Heveny fertőző betegségek

Heveny fertőző betegségek

Heveny fertőző betegségről akkor beszélünk, ha a kórokozó behatol a szervezetbe, és ott megtelepedve elszaporodik. A betegségeket akutnak nevezzük, ha gyorsan alakulnak ki és rövid lefolyásúak.

webes elérhetőségeim publikációim

Kapcsolat